آخرین بروز رسانی قیمت محصولات : جمعه 8 تیر ماه 1403

نکات نگهداری از بیمار در منزل در ایران

دسته بندی : مقالات پزشکی

علاوه بر خدمات تخصصی پزشکی که یک بیمار به واسطه حضور پزشک یا پرستار در منزل می‌تواند از آن‎ها بهره‌مند شود؛ خدمات عمومی مانند تغذیه درست و برخورداری از یک محیط بهداشتی و سالم نیز باید برای او فراهم باشد. در این مطلب قصد داریم شما را به عنوان یک مراقب بیمار، از اصول و نحوه ارائه این خدمات عمومی آگاه کنیم. پس با ما همراه باشید تا با معرفی غذاها و شرایط محیطی برای بیماران بصورت کلی آشنا شوید!

نحوه تغذیه درست شخصی که از او مراقبت می‌کنید

داشتن یک رژیم غذایی محدود یا عدم دریافت غذای کافی منجر به سوءتغذیه می‌شود. طبق تجربه، سوءتغذیه بیماران می‌تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  • برخی از بیماری‌ها مانند سرطان
  • برخی از داروها، بخصوص اگر با توانایی بدن برای دریافت مواد مغذی تداخل داشته باشند.
  • مشکلات بلع و جویدن مثلا در اثر داشتن دندان‌های مصنوعی
  • بی‌اشتهایی
  • از دست دادن بویایی یا چشایی
  • افسردگی

بنابراین در این شرایط مطمئن شوید شخصی که از او مراقبت می‌کنید به خوبی غذا و نوشیدنی می‌خورد و سعی کنید غذاهای مورد علاقه او را در یک برنامه غذایی هفتگی بگنجانید. وعده‌ها و میان‌وعده‌های او را بر مبنای غذاهایی که دارای انرژی و پروتئین زیاد هستند قرار دهید و در تهیه غذاها از مواد غذایی مانند گوشت، ماهی‌های روغنی (مانند ماهی قزل آلا)، تخم مرغ، آجیل و لبنیات مانند ماست یا پنیر بیشتر استفاده کنید. هر 2 تا 3 ساعت یکبار یک وعده غذایی کوچک یا میان‌وعده (مانند نوشیدنی‌های دارای شیر گرم) به او بدهید. مهم است شخصی که از او مراقبت می‌کنید در طول روز آب و مایعات زیاد بنوشد؛ اما اگر اشتهای او ضعیف است، از دادن زیاد نوشیدنی‌ها درست قبل از غذا خودداری کنید.

هرگز اجازه ندهید بیمار به تنهایی غذا بخورد؛ حتما در یک جمع خانوادگی با هم غذا بخورید. ممکن است بیمار به دلیل فشار خون بالا، آلرژی غذایی، دیابت، بیماری‌های گوارشی و غیره نیاز به حذف، کم یا زیاد کردن مواد غذایی خاصی در رژیم غذایی خود داشته باشد. اگر بیمار شما امکان بلع ندارد، شاید نیاز به مصرف مکمل‌های غذایی یا روش‌های جایگزین مانند سوندگذاری تغذیه‌ای باشد. در مورد تمامی این مشکلات حتما با پزشک او صحبت کنید.

مراقبت از بیمار

نحوه رعایت بهداشت بیماری که در منزل بستری است

تمیز نگهداشتن خود یا شخصی که از او مراقبت می‌کنید یک مساله ضروری است. چرا که عدم رعایت بهداشت می‌تواند باعث بروز مشکلات پوستی و عفونت و به نوعی کاهش اعتماد به نفس بیمار شود. برای تمیز نگهداشتن مداوم بیمار باید کارهای زیر را انجام دهید:

  • دستان بیمار را مدام بشویید، بخصوص بعد از هر بار رفتن به دستشویی
  • دستگاه تناسلی بیمار را بعد از هر بار اجابت مزاج بشویید.
  • حداقل دو بار در هفته او را به حمام ببرید.
  • دندان‌های او را دو بار در روز مسواک بزنید.
  • برای چکاب دندان‌های بیمار، هر شش ماه یکبار به دندانپزشکی بروید و یا دندانپزشک را به منزل بیاورید.

در هنگام حمام کردن می‌توانید از صندلی‌های مخصوص طبی یا دوش دستی برای کاهش اضطراب و از شامپوهایی با بوی خوش برای حس بهتر بیمار استفاده کنید. بعضی از بیماران تمایلی به لخت شدن در مقابل دیگران ندارند، به این حس احترام بگذارید و به صورت غیرمستقیم به آن‌ها کمک کنید. اگر بیمار شما به دلیل کهولت سن، معلولیت، شکستگی و غیره تعادل کافی ندارد؛ پیش از دوش گرفتن کارهای زیر را انجام دهید:

  • مطمان شوید که کف حمام لغزنده نیست و در صورت لزوم آن را خشک کنید.
  • از یک پادری مناسب برای پیشگیری از لیز خوردن بیمار استفاده کنید.
  • دمای محیط حمام را افزایش دهید.
  • میله‌های کمکی بر روی دیوار حمام برای ثبات وضعیت بیمار نصب کنید.
  • یک صندلی روی توالت فرنگی بخصوص برای سالمندان مبتلا به آرتروز و یک صندلی مخصوص حمام برای نشستن بیمار فراهم کنید.

طبق آمار، از هر 3 بیمار معمولا 1 نفر مشکل تکرر یا بی‌اختیاری ادرار دارد. در این شرایط یا حتی بی‌اختیاری مدفوع، حتما از روکش‌های پلاستیکی یا پدهای یکبار مصرف زیر روتختی بیماری استفاده کنید. در صورتی که بیمار توان حرکتی لازم برای چندین بار رفتن به دستشویی در روز را نداشته باشد؛ حتما یک واکر برای او تهیه کنید و یا از پوشک‌های بهداشتی بزرگسالان استفاده کنید. وجود تجهیزات پزشکی مانند تشک‌های مواج تخم مرغی یا سلولی می‌تواند مانع از ایجاد زخم بستر در بیمارانی که باید دائما بستری باشند؛ شود.

سخن آخر

مطمئنا رعایت اصول ذکر شده می‌تواند فرآیند نگهداری از بیمار را تسهیل کند. در کنار آن وجود تجهیزات پزشکی مانند دستگاه اکسیژن‌ساز، بای‌پپ، پرفیوزر، تخت بیمار، تشک مواج، ساکشن، کپسول اکسیژن، ماسک و لوله‌های تنفسی، مانتورینگ، ونتیلاتور و حتی ویلچر، به دستور پزشک برای بعضی از بیماران ضروری است. در حال حاضر امکان واگذاری و اجاره هرکدام از این تجهیزات پزشکی در فروشگاه تجهیزات پزشک ‌تجهیز فراهم است. پیشنهاد می‌کنیم این فرصت عالی را از دست ندهید!

منبع

 

 

 

پشتیبانی آنلاین

هر روزه از ساعت 9 صبح 5 عصر

ضمانت بازگشت

به مدت 7 روز بعد از خرید